Militar, paramedic și dansator

Gabriel Chiriloiu · 12.09.2019
Fruntașul Ion Sandu este încadrat la Compania 1 „Arrows”, plutonul 3 și participă la misiunea Resolute Support alături de Batalionul 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”, în Afganistan. În România, acesta își petrece timpul liber practicând dansuri populare la Ansamblul Doina Bascovului de la Casa de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov, județul Argeș.


A participat la concursuri naționale și internaționale în Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, ultimul spectacol la care a concurat s-a desfășurat în China. A câștigat locul I la Duelul Ansamblurilor organizat anul trecut de către emisiunea „La Măruță” la Pro Tv. Alături de ansamblu, a ajuns până în finala emisiunii „Românii au talent” de anul trecut. Practică dansurile populare de la vârsta de 6 ani, fiind o moștenire de familie. Bunicul lui, Gheorghe, a fost călușar, iar tatăl, Cristinel, și fratele, Liviu, sunt dansatori activi la Ansamblul de călușari din comuna Stolnici, județul Argeș. Este foarte mândru de moștenirea primită și este motivat să o ducă mai departe.


Practicarea dansurilor populare nu este singurul hobby al militarului. De mai bine de 5 ani, acesta este voluntar la SMURD Pitești. Lucrează ca paramedic la această instituție, fiind încântat că poate ajuta persoanele aflate în necaz. Practica executată și experiența acumulată la SMURD l-au determinat să se înscrie pentru misiunea Resolute Support ca sanitar.
Ionuț, cum îi spun prietenii, consideră că, prin dans și voluntariat, îmbină plăcutul cu utilul, în viața sa de zi cu zi.