Cadet Leadership Development Training

Administrator 1 · 24.09.2019
O delegație a Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu", formată din patru studenți și coordonată de locotenent colonel Marian Coman, a participat la modulul internațional "Common Module Military Leadership (B)".
Evenimentul denumit "Cadet Leadership Development Training", aflat sub coordonarea Hellenic Army Academy, a fost organizat de Cyprus National Guard și găzduit în Camp-ul militar "Georgiou Lazarou" din Larnaca, Cipru.


Modulul a presupus parcurgerea a două etape distincte: etapa "Train the trainers" destinată instructorilor și etapa de instruire și executie destinată cadeților internaționali, organizați în echipe mixte coordonate de câte un instructor.
 
Principalele activități specifice modulului au vizat faza de Cross training și uniformizarea elementelor de planificare a acțiunilor militare. Pe lângă momentele relaxante ca "Water decision run" ce a vizat elemente specifice de Team building, nu au lipsit și momentele complexe la nivelul fiecărei echipe ca orientarea pe timp de noapte în cadrul unui marș executat înaintea derulării exercițiului propriu-zis, fără utilizarea hărții, a busolei sau a telefoanelor mobile.

Terenul specific zonei, cu căldura excesivă și umiditatea ridicată au contribuit la călirea cadeților dar și la armonizarea execuției la nivelul echipelor pentru atingerea obiectivelor de instruire. Modulul internațional s-a încheiat printr-un exercițiu în teren executat continuu pe timp de zi și noapte, denumit FGX "Free Game Exercise", care s-a desfășurat pe parcursul ultimelor două zile.

Foto şi text: lt.col. Marian Coman