Zile pline de instrucție la Capu Midia!

Corina Ciobanu · 27.09.2019

După un lung marș îmbarcat pe cale ferată, apărătorii cerului, militarii din Detașamentul de Apărare Antiaeriană "Liliecii Negri" au arborat drapelul României în tabăra de instrucție și au început ședințele de tragere pentru finalizarea ultimei etape a pregătirii pentru misiune.

Tehnica și personalul corespund din punct de vedere operativ și se antrenează intens pentru a obține cel mai bun calificativ la evaluarea acțională ce va avea loc în zilele următoare în Poligonul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.

Militarii români vor fi dislocați începând cu luna octombrie în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, unde vor prelua de la militarii Detașamentului de Apărare Antiaerină "Scorpionii Albaștri", rotația  a V-a, misiunea de asigurare a prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei NATO.

Cooperarea este cuvântul care definește succesul oricărei misiuni întreprinse la nivel alianță sau coaliție, iar în acest sens, militarii români se vor instrui în T. O. alături de aliații lor din Croația, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varşovia din 8-9 iulie 2016.