Examen de foc la Capu Midia

Marius Liuțe · 11.10.2019
Militarii Batalionului 2 Rachete Antiaeriene din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” au executat miercuri, 9 octombrie 2019, trageri de luptă cu complexul KUB, în cadrul exercițiului tactic desfășurat în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia, în perioada 30 septembrie – 11 octombrie 2019.

În urma parcurgerii activităților planificate pe parcursul întregului an de instrucție și a participării la multiplele exerciții menite să perfecționeze pregătirea de specialitate a rachetiștilor antiaerieni din Florești-Cluj, militarii batalionului au executat deplasarea personalului și a tehnicii, în cadru tactic, pe roți și prin transport combinat pe cale aeriană și feroviară, până în poligonul de pe malul mării pentru cea mai importantă activitate de instrucție - tragerile de luptă.
Toate activitățile premergătoare tragerilor, deloc puține și având un grad ridicat de complexitate, s-au desfășurat în cele mai bune condiții și în data de 9 octombrie militarii batalionului au desfășurat examenul final al tragerilor, oportunitate pentru întregul personal să demonstreze că aceștia sunt pregătiți în orice moment să-și îndeplinească misiunea.

În poligonul din Capu Midia, militarii au desfășurat exerciții de antrenament în teren cu ținte aeriene marcate și evaluarea operatorilor ce deservesc complexele antiaeriene CA-94 și CA-95, exerciții și antrenamente în vederea executării tragerii cu complexul KUB. 
Ziua tragerii a găsit militarii Batalionului 2 Rachete Antiaeriene, comandat de maiorul Daniel Mocan, pregătiți pentru a demonstra nivelul ridicat al pregătirii de specialitate și echipele de luptă comandate de căpitanul Imre Marton  alături de specialiștii din subunitate, la posturi, pentru îndeplinirea obiectivelor de instruire stabilite.

Ziua tragerii nu a fost nici ușoară, nici lipsită de emoții, dar la sfârșitul ei batalionul a fost în măsură să raporteze MISIUNE ÎNDEPLINITĂ. Rezultatele au confirmat așteptările, tragerea s-a executat în condiții foarte bune, totul fiind rodul muncii în echipă a întregului colectiv.

La finalul tragerii, comandantul Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, colonelul dr. Ioan Munteanu, a felicitat militarii pentru nivelul de instruire atins și rezultatul obținut la trageri.
Pentru militarii batalionului misiunea nu s-a terminat, ea continuă până când ultimul militar și mijloc tehnic ajung în siguranță înapoi în cazarmă.
Reușita acestor trageri marchează, în mod fericit, aniversarea a  30 de ani de existență a Regimentului 50 Rachete Antiaeriene "Andrei  MUREȘIANU", împliniți la 30 iunie 2019.