George Cristian Georgescu, primul admis la Institutul Medico-Militar

Nicolae Moldoveanu · 16.10.2019
Faptul că a fost primul admis la Institut, Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti, nu este o întâmplare.
 
George Cristian Georgescu are 18 ani, provine dintr-o familie de profesori şi contrar aşteptărilor, studiul limbilor străine - cu precădere franceză - şi istorie a venit din exterior. „Ciudat cum împrumutăm pasiunile părinților, dar le refuzăm îndrumările dintr-o dorință de a șoca, de a ne dovedi superioritatea față de ei”, ne spune deschis proaspătul student.
 
A urmat o şcoală generală şi un colegiu, ambele de prestigiu din Capitată, cu înclinaţii certe către ştiinţele exacte, în special matematică, unde nota 10 devenise obişnuinţă şi toată lumea se aştepta de la el să caute acelaşi domeniu, prin accederea la facultăţi de profil.
 
Dar nu a fost aşa. La debutul clasei a XII-a, avea câteva obiective şi anume: Bacalaureatul, obţinerea permisului de conducere şi admiterea la medicină militară. Însă, priorităţile s-au schimbat, după cum spune chiar el: „Dintotdeauna mi-a plăcut ideea de apartenență la o elită. Astfel, procesul de recrutare a însemnat o departajare, care a contribuit la confirmarea capacităților mele. Un alt factor care m-a condus spre cariera militară este importanța Armatei, pe care am înțeles-o și datorită studiului istoriei. Cu greu găsesc o personalitate sau un eveniment istoric care să nu fi fost atins de influența serviciului militar.”
 
A tratat totul cu maximă seriozitate, de aceea, la Bacalaureat a obţinut un rezultat mai mult decât încurajator, lucru care i-a stimulat ascensiunea firească. Doar probele sportive, susţinute la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare i-au adus ceva emoţii, după cum ne mărturiseşte tot el: „Amintirea traseului utilitar de la Breaza e însoțită de un amestec de frică și amuzament. Sigur pe cei patru ani de handbal din generală, nu am mai repetat aruncarea mingilor la poartă. Astfel, am ratat toate cele patru mingi și am plecat cu o abatere de opt secunde. Am terminat fără alte penalizări, într-un timp care să ascundă cvadrupla mea scăpare.”
 
Acum, la o lună de când a luat contactul cu armata, privind peste examenele din vară, efortul concertat din primăvară, dar şi peste anii trecuţi, zâmbeşte cu deplina satisfacţie a unui vis împlinit. „Intrarea în armată o văd ca pe îndeplinirea unei datorii.”
 
Succes pe mai departe, student George Cristian Georgescu!
 
Foto: cpt. Nicolae Moldoveanu