Întâlnire a personalului medical în aria detașamentului Carpathian Pumas

Bahnaru Lorena · 11.12.2019
Ziua de duminică în Camp Castor, Gao, a devenit, prin tradiția fondată acum 7 ani, ziua de întâlnire a comunității medicale.

Astfel, în data de 8 decembrie 2019, personalul medical al detașamentului Carpathian Pumas a organizat această întâlnire la care au participat reprezentanți ai serviciilor medicale aflați în misiune în locația Gao. Această oportunitate a fost prielnică pentru prezentarea capabilităților detașamentului românesc, ținând cont de faptul că principala misiune a acestuia este aceea de a asigura evacuare aeromedicală în Sectorul Est al Mali. După briefingul de informare a urmat o vizionare a expoziției statice cu echipamentele și aparatura medicală care sunt utilizate în misiuni.

Faptul că standardele de îngrijiri medicale pentru pacienții din această misiune sunt identice cu standardele naționale ilustrează nivelul crescut de interoperabilitate între serviciile medicale ale țărilor partenere atât în misiuni sub egida ONU cât și a NATO. Având în vedere faptul că personalul medical participant la aceste misiuni este selecționat în conformitate cu standardele ONU, acest lucru asigură o garanție asupra nivelului de expertiză profesională, precum și accesul personalului participant la misiune la servicii medicale de calitate.