Fruntașul Cosmin Ionescu, un radiotelefonist din Armata României

Corina Ciobanu · 16.12.2019
Fruntașul Cosmin Ionescu, cunoscut printre camarazi drept "Țache", participă la cea de-a doua misiune internațională și este "umbra" comandantului secției 2 tragere.

Acesta ocupă funcția de radiotelefonist în cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Liliecii Negri” și este cel care transmite ordinele comandantului de secție către subordonați prin intermediul stației radio.

În ceea ce face nu se admit greșeli, deoarece este foarte important ca ordinele să fie transmise corect și în timp util către ceilalți militari care urmează să le pună în practică.

Este ambițios, iar această atitudine îl face să aibă rezultate bune, care îl vor ajuta să își construiască o carieră frumoasă în armată.


De altfel, pe lângă toate aceste atribuții de serviciu pe care le îndeplinește exemplar, lui Cosmin îi place să cânte la chitară, să joace fotbal și să citească.


Militarii români participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.