Pentru prietenii mei de acasă - o fotografie de la noul meu birou 😁

✍️Soldat Andrei Sandu

Alexandra Munteanu · 13.01.2020
Ţi-ai dorit ceva atât de mult încât să nu ai linişte până nu reuşeşti?

Ai muncit pentru visul tău şi ţi-ai dedicat timp, energie şi efort?

Dacă da, atunci mă înţelegi cât de fericit sunt.

Am ajuns să port uniforma asta după multe bătălii duse cu mine şi, mai mult decât atât, sunt fericit că mi-am ales o meserie la care biroul este muntele.
De fapt, aşa am ajuns eu vânător de munte – mi-am zis „trebuie să fie ceva în armată cu muntele” şi am căutat pe Google. ☺️
Vânătorii de munte sunt puşi în situaţii dificile, uneori trebuie să fie în măsură să supravieţuiască doar cu elementele oferite de munte şi pădure – trebuie să vâneze pentru a procura mâncarea,
să îşi filtreze apa, să îşi facă adăpost, să se orienteze în spaţiu şi timp, doar privind cerul etc. Ştiu că vi se pare imposibil, aşa gândeam şi eu până să trăiesc experienţa asta.
Mai mult decât atât, trebuie să fii pregătit psihic şi fizic, să ai echipamentul potrivit şi spirit de echipă.

E o adevărată provocare, mai ales pentru noi, tinerii născuţi cu telefonul în mână. Au trecut două luni de când sunt aici la Predeal, la cursul de formare soldați profesioniști şi am învăţat şi am făcut atât de multe!


Sunt un tip ambițios și perseverent dar tăcut. În general, îmi place să analizez situația din toate punctele de vedere. Mă mândresc de faptul că am reușit să ajung până în punctul acesta al vieții mele și că familia mea mă susține neîncetat.
Prima zi în uniforma militară a fost uimitoare, multe lucruri noi, fețe noi și multe informații ce m-au motivat. Sâmbătă am depus Jurământul Militar, alături  de cei 20 de colegi de pluton. Jurământul a însemnat pentru mine un legământ între mine și compatrioții mei că voi fi alături de țara mea în toate momentele sale. Nu am rude în armată dar îmi doresc foarte mult să fiu un model de urmat pentru copiii mei. Planurile mele în ceea ce privește cariera militară sunt să ajung într-o misiune în teatrele de operații și să ajung subofițer.  


✍️Soldat Andrei Sandu


Foto: Radu Chirilă