Uniți prin sport Militarii români din Mali aleargă în memoria eroilor căzuți în teatrele de operații

Lorena Bahnaru · 15.01.2020
Militarii detașamentului Carpathian Pumas din Mali s-au alăturat partenerilor ONU din Baza Camp Castor pentru a cinsti memoria eroilor căzuți în teatrele de operații.

Duminică dimineață, peste 30 de militari români au participat la o alergare în teren variat cu formația pe distanța de 3 km, îmbrăcați în ținută și purtând cu ei tricolorul. Printre participanți s-au numărat reprezentanți din diverse state membre ale Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali, precum lituanieni, germani, salvadorieni, belgieni.

,,A fost un traseu de alergare pentru a cinsti memoria eroilor care au căzut în teatrele de operații. Acesta a constituit un prilej de reamintire a motivului pentru care ne aflăm în teatrul de operații Mali, în calitate de participanți la această misiune de menținere a păcii și anume, pentru a onora angajamentul Românei față de ONU prin contribuția la procesul de stabilizare a acestui stat”, este de părere locotenentul Ivan Alexandru.


,,Ne bucurăm că în ciuda programului încărcat am reușit să ne mobilizăm pentru o astfel de acțiune. Sportul chiar unește oamenii, iar atunci când cauza este nobilă, satisfacția este și mai mare”, afirmă căpitanul Anghel Laurențiu. ,,Realizarea acestui traseu a constituit o altă ocazie de a socializa și de a dovedi încă o dată faptul că ne-am integrat cu succes în mediul multinațional”, continuă Laurențiu.

Traseul a fost totuși realizat cu zâmbetul pe buze și determinare. ,,A fost o alergare în cinstea eroilor căzuți, dar pentru viață și pentru libertate, așa că traseul s-a realizat într-un ton pozitiv”, concluzionează maistrul militar clasa a III-a Mustață Valentin.