Militarii români și germani execută exerciții în comun

Lorena Bahnaru · 03.02.2020
Militarii din detașamentul Carpathian Pumas au executat antrenamente pentru standardizarea procedurilor de inserție/extracție în cooperare cu structura de Protecția Forței din cadrul detașamentului german. În acest context, două elicoptere au decolat pentru a insera militari germani în locațiile stabilite.

Atât pe parcursul transportului, cât și în timpul cât au fost la sol, partenerii germani au ținut legătura cu piloții, utilizând stații radio. După inserția grupului de protecția forței, militarii au transmis coordonatele punctului de extracție și detalii despre noul loc de aterizare.

„Antrenamentul cu partenerii germani ne-a ajutat în procesul de perfecționare în cazul executării misiunilor în comun. Punctele de inserție au fost variate și au presupus aterizări în brown-out (mediu de praf). Acesta a reprezentat un prilej pentru a exersa procedurile de aterizare în mediu de praf. Pe toată durata exercițiului am avut o legătură stabilă cu echipa de la sol, stațiile radio comportându-se bine. Consider că prin astfel de exerciții vom fi mai bine pregătiți să răspundem provocărilor din teren și în situații reale să ne coordonăm pentru a duce misiunile sub comandă ONU la bun sfârșit”, este de părere căpitanul George Neagu, pilot.


Militarii din contingentul german s-au acomodat cu elicopterul și au exersat modul de debarcare și îmbarcare în aeronavă, declarându-se mulțumiți. Totodată, în cadrul antrenamentului, militarii români și germani au exersat proceduri comune cu scopul de a spori interoperabilitatea între cele două contingente partenere la misiunea MINUSMA sub egida ONU.
 


Fotografiile au fost realizate de Elizabeth Rabe