Militarii români aflați în Mali s-au alăturat inițiativei militarilor belgieni

Bahnaru Lorena · 24.02.2020
Militarii detașamentului Carpathian Pumas din Mali s-au alăturat duminică, 23 februarie, inițiativei militarilor belgieni din Baza Camp Castor și au luat parte la o competiție de alergare în teren variat, cu formația, pe distanța de 3 km, îmbrăcați în ținută și purtând cu ei tricolorul.
Inițiativa militarilor belgieni a reprezentat un semn de solidaritate cu colegii lor,   răniți în luna ianuarie în atacuri cu dispozitive explozive improvizate (ultimul având loc cu exact o lună în urmă).
La competiție au participat, de asemenea, militari ai mai multor contingente din cadrul Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali, printre care s-au numărat cei din Germania, Lituania sau Salvador.

,,Noi suntem alături de militarii belgieni. Ne amintim că am realizat evacuarea medicală a celor răniți în teren și că de noi a depins transportul lor spre spital. Indiferent de ce națiune ar fi fost vorba, noi am fi reacționat imediat pentru extragerea victimelor’’, a spus maiorul Vladimir Zahiu.