Cum decurge o zi în „zona roșie” COVID-19?

Ancuța Mihai · 11.05.2020
Începem ziua cu raportul de dimineață al spitalului coordonat de domnul director, iar împreună cu ceilalți șefi de secție se discută bilanțul zilei anterioare și target-ul zilei in curs.
 

„Raportul al doilea sub îndrumarea domnului profesor universitar C.V., medicul care coordonează la nivel național comisia COVID- 19, cu prezența colegului nostru dr. Cercel Silviu, medic specialist de terapie intensivă.”
Și de aici începe „furtuna de trăiri”, regretul de a nu reuși să-i salvăm pe cei pierduți în lupta cu acest virus, neputința de a face ceva mai mult pentru ei, nesiguranța de a-i trata cu medicamente, insuficiente teste în trialuri, epuizarea fizică și psihică din lipsă de personal medical, etc. 


 
Urmează transformarea noastră în niște ”mici marțieni salvatori”.
 
 
 

„Prezentarea de caz la patul pacientului, medici și asistenți”
 
 
„Discuția între domnul profesor și colegul nostru, dr Cercel Silviu, după detubarea pacientului și trecerea lui pe CPAP.”
Se efectuează vizita zilnică pe cele 5 secții de terapie intensivă, se discută și se evaluează fiecare pacient în parte.
Mulțumiri colegilor noștri  asistenți medicali, care sunt extrem de devotați și implicați în conduita medicală a pacienților suferinzi de COVID 19.
 
 „Acomodare și colaborare perfectă între colegii noștri români și din Republica Moldova”

Timpul petrecut în zona roșie s-a încercat să se limiteze cât mai mult, lucrându-se în schimburi de câte 4-6 ore.
 
Și uită-ne si la sfârșitul vizitei celor 5 secții de terapie intensivă, mai încrezători și „zâmbitori”.


 
Corespondență de la lt. dr. Ancuța Mihai