Misiune în SUA executată de personal din Armata României, în contextul pandemiei COVID-19

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale · 01.06.2020

Alt membru al echipei ce a plecat în data de 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 este doamna doctor Larisa Liber, medic specialist ATI, absolventă a Universității de Medicină "Victor Babeș" Timișoara, promoția 2014. Rezidențiatul l-a absolvit la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu" din Timișoara, specialitatea anestezie și terapie intensivă. În timpul rezidențiatului, pe o perioadă de doi ani, tânăra doctoriță a avut prilejul de a se perfecționa în Irlanda.

În anul 2019 doamna doctor Larisa Liber a devenit medic specialist, și astfel, după câteva luni s-a ivit oportunitatea de a se angaja, pe perioadă determinată, în cadrul Secției Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Militar Timișoara. Nu după mult timp de la angajare a venit propunerea de a participa la o misiune internațională, acceptând cu mult interes deoarece consideră că este o buna ocazie pentru a-și lărgi orizontul în domeniul medical.

Colegii îi doresc succes și să se întoarcă cu bine acasă !

***

O echipă de 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN, a plecat luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN.