Media 10 la Bacalaureat!

Grațiela Mihăescu · 01.07.2020
Dintre absolvenții care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, doi sunt din Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”.

Absolvenții Raluca Ionela Caran și Timotei Tudor sunt cei doi performeri care s-au clasat primii la examenul național de Bacalaureat, obținând media 10, rezultat care confirmă faptul că pasiunea dublată de muncă este o premisă a succesului. Colegi de clasă, prieteni și cu aceeași opțiune de viitor - Academia Tehnică Militară „Ferdinand I", cantemiriștii s-au remarcat pe parcursul liceului prin rezultatele obținute în activitatea școlară și extrașcolară.Raluca s-a autodepășit mereu. Reușitele ei au clasat-o prima în promoția ei, obținând media generală 9,99, cu medii de 10 în ultimii trei ani de școală. Pasionată de științele exacte, tânăra cantemiristă a excelat și în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare de nivel județean și interjudețean, în cadrul cărora s-a remarcat prin distincțiile obținute la discipline precum: matematică, fizică, biologie și franceză.

La rândul lui, Timotei s-a remarcat prin rezultatele foarte bune la învățătură, prin calificarea la faza județeană a olimpiadei de matematică, dar și prin performanțele obținute în domeniul sportului, cu echipa de volei. La finalul celor patru ani, Timotei a avut media generală 9,57.

Despre cei doi liceeni ne-a vorbit diriginta lor, profesor de limba engleză, Corina Barbu.
„Momentul cel mai frumos din viața unui profesor diriginte este atunci când te bucuri alături de elevii tăi. Este minunat să culegi roade după ce ai construit visuri. Raluca și Timotei sunt elevii de 10 ce reprezintă o promoție întreagă. Succesul lor este rodul muncii în echipă, elev-părinte-profesori. Fiecare dintre colegii mei a contribuit la devenirea acestor tineri frumoși, caractere puternice și minți ascuțite. Rămân modele pentru generațiile viitoare!
Semper fidelis!"

Felicitări și mult succes în continuare!