Locțiitor comandant pluton – Batalionul 21 de Protecția Forței “Viperele Negre”

Mariana Dinu · 21.07.2020
“Sunt la a V-a misiune într-un teatru de operații. Prima mea misiune a fost în Irak în anul 2006 și următoarele patru misiuni în Afganistan, în anul 2009, 2012, 2016 și 2020. Fiecare misiune are specificul și provocările ei și îți creează posibilitatea și oportunitatea de a avea tot mai multă experiență. Cunoștințele acumulate  până în acest moment au făcut ca această misiune să fie mai ușoară ca celelalte.


Să fii locțiitor comandant pluton presupune o responsabilitate destul de mare, este o funcție cheie în cadrul plutonului și în misiunile pe care le desfășoară subunitatea. Sunt responsabil de disciplina și instruirea militarilor și de pregătirea activităților care țin de succesul misiunii.

Toate misiunile pe care le-am executat de-a lungul anilor mi-au oferit de fiecare dată multe provocări și trecând peste ele am câștigat o experiență pe care o împărtășesc celorlalți militari din subordinea mea, astfel încât și ei să poată să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune.

Pentru un militar care ar veni pentru prima oară într-o misiune, într-un teatru de operații, mesajul meu ar fi să se impună prin disciplină, prin competivitate, prin dorință de a se afirma, astfel doar așa va putea să își îndeplinească cu succes toate misiunile pe care le va avea de îndeplinit.” – plt. maj. Marian-Lucian Ucanov, locțiitor comandant pluton – Batalionul 21 de Protecția Forței “Viperele Negre”.
  
Foto: Cpt. Mariana Dinu, Arhiva personală a plt. maj. Marian-Lucian Ucanov