La datorie pentru țară și cu sufletul alături de familie

Mădălina Burlacu · 15.09.2020
Un nou început de an școlar, mult mai diferit față de toate celelalte, dar cu aceleași emoții, speranțe și nerăbdare. Într-un context mai puțin festiv, în scopul limitării răspândirii virusului care ne-a schimbat existența, copiii se întorc practic sau teoretic în băncile școlii. 
 
De la peste 4000 de kilometri distanță, inima colegului nostru, caporal Emilian Iftimie, de la Baza 95 Aeriană, bate de 4 ori mai tare pentru cei 4 minunați copii care știu că tata este cu sufletul și cu cele mai frumoase și sincere gânduri alături de ei și de soție.
 
,,Mi-ar fi plăcut și mie să mă bucur împreună cu voi, acum, la început de an școlar și să pășim de mână, așa cum fac toți părinții care au bucuria să-și însoțească copiii în prima zi de școală, dar, din păcate, în acest an, eu nu am acest privilegiu. Eu sunt militar și asta înseamnă sacrificiu față de țară și față de familie...
 
Iustin, Teodora, Sofia și Nectarie, tati vă dorește multă sănătate, răbdare și înțelegere față de mami, deoarece a mai rămas foarte puțin timp și mă întorc acasă. 
 
Draga mea soție, de aici, din inima Africii, țin să-ți împărtășesc dragostea pe care ți-o port și respectul pe care-l am față de tine, pentru sacrificiul de care ai dat dovadă în încercarea și provocarea de a fi și tată și mamă pentru cei patru copilași frumoși, rămași în grija ta și care au înțeles că tati trebuie sa meargă acolo unde mulți nu și-ar dori să meargă niciodată...
Vă iubesc și aștept cu mare nerăbdare clipa în care ne vom revedea!"
 
Cu siguranță de la el au învățat sensul și valoarea respectului, devotamentului, onoarei și sacrificiului pe care le exprimă cu seninătate și mândrie.
 
Mult succes în noul an școlar, dragi copii, iar camaradului nostru, misiune ușoară!

 
Foto: Arhivă personală