Alexia și Karina sunt surori și au ales să se formeze într-un mediu al disciplinei, al valorilor și al normelor militare

Grațiela Mihăescu · 23.09.2020
Ambițioasă din fire și dornică să se autodepășească, elev caporal Alexia Dragomir a ales în urmă cu trei ani un drum nou, cel al formării și instruirii în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”.„Am ales această instituție prestigioasă de învățământ din dorința de a face performanță și a răspunde tuturor provocărilor pentru viitoarea carieră militară. De mică, i-am admirat atât pe tatăl meu, cât și pe unchiul meu, de la care am aflat despre viața de licean militar”, a spus Alexia.
Cu rezultate foarte bune la învățătură, participări la competiții sportive, la proiecte internaționale și cu un comportament demn de un elev de colegiu militar, Alexia a devenit exemplu pentru cele două surori ale ei. Karina este cea care a urmat-o prima, fiind acum elevă în clasa a IX –a, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, unde a fost admisă cu media 10. „Din prima zi de când am venit în acest liceu, mi-am zis că asta este ceea ce-mi doresc și mă voi acomoda cu brio, încercând să mă autodepășesc pe zi ce trece. După spusele Alexiei, nu este deloc ușor să ajungi elev de liceu militar, iar acum pot confirma și eu acest fapt. După ce am pășit pe poarta liceului, mi-am văzut visul devenit realitate”, a transmis Karina.

Primele zile au fost mai grele pentru tânăra liceană, până s-a obișnuit cu rigorile vieții militare și cu regulile impuse de pandemie. „Chiar dacă în momentul de față sunt niște condiții mai diferite, eu mă bucur de primul meu an de liceu”, ne-a mărturisit performera noastră.
Are norocul de a o avea alături pe sora ei mai mare și, astfel, poate depăși toate momentele mult mai ușor. Deși încă sunt multe lucruri noi pe care trebuie să le învețe, este hotărâtă să asimileze toate informațiile, pentru a face dovada pregătirii temeinice.
De anul trecut familia Dragomir s-a mărit, în viața lor venind și un frățior. Rămâne să vedem dacă povestirile celor două surori despre mediul cazon îl vor face și pe el să ia decizia de a urma cariera militară.
 
Mult succes, Alexia și Karina!
 
 
 
Text: Grațiela Mihăescu
Foto: Cătălin Neaga