De la idee la năzuință

Grațiela Mihăescu · 28.10.2020
Eleva  Maria Trandafir este în clasa a IX –a la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” și, după mai bine de o lună, încă este emoționată când îmbracă uniforma militară. Consideră că cea dintâi treaptă, cea a învățământului militar preuniversitar, o pregătește pentru următoarea etapă și contribuie la dezvoltarea ei personală. Încă îi este dificil să se adapteze condițiilor impuse, dar crede cu desăvârșire în puterile ei și știe că va reuși.

„La început, admiterea în cadrul Colegiului Național Militar <Dimitrie Cantemir> a fost doar o idee. Pe parcurs această idee a devenit o năzuință care a prins amploare”, a transmis eleva noastră.

Spre autocunoaștere, performanță și împlinirea visului a fost îndrumată de părinții ei și de cadrele didactice din gimnaziu. „Părinții mei mi-au acordat suportul fizic și moral pentru ca această dorință să fie materializată. Acest sprijin acordat atât din partea lor, cât și din partea cadrelor didactice, a avut și are o însemnătate definitorie în pregătirea mea personală pe plan spiritual”, a spus Maria.

Își dorește să progreseze și pe plan sportiv, considerând că antrenamentele și programul foarte strict o pregătesc pentru viața de licean militar.

„Mă consider o învingătoare pentru tot ce am realizat până în momentul actual, iar acest fapt mă determină să-mi construiesc o ascendență înfloritoare pe parcursul celor patru ani de studiu intensiv. De asemenea, pentru pregătirea mea personală la un nivel mai înalt, m-am înscris la cercurile școlare, respectiv la disciplinele matematică și fizică, și mă pregătesc pentru Olimpiada de Limba și Literatura Română.

Totodată, sunt membră în cadrul Cenaclului <Marin Sorescu >, profilându-mă pe aria muzicală.
Îmi este greu, dar mă gândesc la dorința mea acerbă care m-a determinat să optez pentru această instituție și la toate beneficiile de care voi dispune după absolvirea studiilor liceale militare”, a încheiat Maria.
      
 
Mult succes, Maria, pe drumul ales!
 
Text și foto: Grațiela Mihăescu