„Oamenii care se uită la stele, nu se tem de întuneric"

Mădălina Burlacu · 08.03.2021
Caruselul zborului se rotește altfel atunci când traiectele cerului au parfum de primăvară și, mai ales, cu garanția și siguranța strictelor coordonări ale controlorului de trafic aerian.

Din echipa celor care oferă siguranța colegilor din aer și a aeronavelor care spintecă albastrul cerului face parte și plutonier major Mihaela Patriche, controlor de trafic aerian operațional.

Ochii de la sol ai pilotului, cum sunt numiți controlorii, reprezintă una dintre cele mai stresante și solicitante meserii care presupune un set de calități care îi face unici pe reprezentanții ei.

De toate acestea și nu numai dă dovadă și colega noastră care face parte din colectivul Bazei 95 Aeriană din anul 2004 și care ne-a mărturisit că, deși au existat tentative de schimbare a direcției, acestea nu s-au finalizat deoarece nu s-a văzut niciodată făcând altceva în armată datorită pasiunii față de munca ei.

Mihaela este primul controlor de trafic aerian, subofițer, care a participat în anul 2005 într-o misiune internațională - ALTHEA. De asemenea a obținut locul al II-lea în anul 2006 la subofițerul anului în Statul Major al Forțelor Aeriene, iar din 2008 până în 2011 a fost detașată 3 ani la Napoli, Italia (Public Affairs Office).

Nu doar din punct de vedere profesional, rezultatele ei dovedesc o experiență remarcabilă. Mihaela are o familie minunată cu doi copii în care băiatul și-ar dori să urmeze tradiția familiei și să devină pilot, la fel ca tatăl său, iar Diana, fiica, e IT-ist pentru o mare companie, în Anglia.

Colega noastră reprezintă un model de implicare profesională și onoare militară și se conduce după deviza ,,Oriunde te îndrepți, indiferent de vreme, adu cu tine întotdeauna strălucirea propriului tău soare", constituind materializarea acestor cuvinte în tot ceea ce face.

În luna dedicată femeii felicităm o femeie de nota 10!

Text, foto: lt. Mădălina Burlacu