Elevi ștefăniști calificați la națională la olimpiada de limba italiană

Francesca Șindilar · 11.04.2024
Elev sergent Denis Adomniței și elev caporal Beatrice Machidon au reușit performanța de a se califica la faza națională a olimpiadei de limba italiană, rezultat notabil în contextul în care limba italiană nu se studiază în școală. Totodată, această performanță vine să încununeze pasiunea elevilor pentru disciplinele din aria curriculară „Limbi străine”, precum și munca autodidactă.


 
„Participarea mea la olimpiada de limbă italiană a reprezentat o călătorie în timp, o drumeție care m-a purtat pentru o perioada scurtă de timp, dar cu lacrimi în ochi, în locul în care m-am născut și am copilărit. Am privit această competiție ca o modalitate de a mă afirma într-un cadru oficial, dar am privit-o și ca fiind o ocazie care îmi va răscoli printre amintirile create într-un loc care și-a lăsat amprenta asupra mea și care a pus bazele formarii mele ca om. Doresc să le mulțumesc în mod deosebit doamnelor profesoare Marcela Ursachi și Milena Stefani pentru tot sprijinul acordat, dar și părinților mei deoarece mi-au fost alături și m-au susținut pe parcursul formării mele.”, spune elev caporal Beatrice Machidon.

Denis a participat pentru al doilea an la olimpiada de limba italiană, iar calificarea la etapa națională a competiției este dovada clară a dragostei pentru această disciplină.

„Pentru mine, cunoașterea unei limbi străine reprezintă un privilegiu prin care pot beneficia la maximum de toate experiențele pe care am posibilitatea să le trăiesc în țara unde se vorbește limba respectivă. Zilnic am gânduri spontane despre momentele cele mai frumoase trăite în Italia, care îmi aduc un zâmbet pe buze. Calificarea la etapa națională a olimpiadei de limba italiana înseamnă pentru mine șansa prin care pot să demonstrez că este important să nu irosesc darul cunoașterii unei limbi străine.” (elev sergent Denis Adomniței)
 
Felicitări pentru rezultatele obținute și mult succes la etapa națională a olimpiadei!
 
foto: Francesca Șindilar