Listă articole

ADNE românesc în misiune NATO

ADNE românesc în misiune NATO

Un gard de sârmă de peste doi metri - cu o plasă verde de plastic întinsă pe toată lungimea lui, prăfuită ca tot ceea ce mișcă și nu mișcă aici și în spatele căreia se vede un zid de beton format din bucăți de „T-wall” (un fel de prefabricat de beton cu armătură de oțel conceput să reziste la explozii) - delimitează de restul Bazei Aeriene Kandahar Comandamentul de instruire, consiliere și asistență Sud, al misiunii NATO „Resolute Support”.

citește articolul

Puntea spre țară

Puntea spre țară

Kandahar, Herat, Kabul, Mazar-e Sharif, Bagram…Câteva toponime care, pentru cei mai mulți dintre noi, nu înseamnă, poate, mai nimic. Localități ce au fost aduse, din 2001 încoace, sporadic, în atenția publicului, pentru a evoca acțiunile militarilor în Afganistan. Au ajuns și pe prima pagină a ziarelor atunci când au delimitat geografic pierderea vieții unui militar român, dar, la fel ca identitatea acestora, s-au disipat în conștiința comună și au rămas o amintire în umbră.

citește articolul

90% inteligență, 10% practică

90% inteligență, 10% practică

O plasă de camuflaj ridicată la cinci, șase metri și o prelată deasupra ei acoperă o platformă betonată de 400 de metri pătrați. Soarele, pe unde-și găsește loc, și praful, ridicat de orice mic curent de aer, nu se încurcă în plastic și se întâlnesc undeva la jumătatea spațiului creând, la ora prânzului, o atmosferă încărcată.

citește articolul